Klantenservice

 1. 1. Product
 2. 2. Abonnementen
 3. 3. Biologisch katoen
 4. 4. Bestellen
 5. 5. Betalen
 6. 6. Verzenden
 7. 7. Retourneren
 8. 8. Oude T-shirts
 9. 9. Wasinstructies

 

1. Product
Waar zijn onze witte T-shirts van gemaakt?
Onze witte T-shirt bevatten 95% katoen en 5% elasthaan. Het gebruikte katoen is 100% biologisch.

Welke maat moet ik kiezen?
Witteboorden werkt met de Europese maten S, M, L, XL en XXL. Meer informatie over de maten kan je terugvinden op de productpagina’s. De productpagina’s tonen per maat de lengte en de breedte van een T-shirt. Handig om te weten is dat de maten van de witte T-shirts met een ronde boord gelijk zijn aan de maten van de T-shirts met een V-hals. 

Krimpen onze witte T-shirts?
Krimpgevaar is altijd aanwezig. Katoen heeft als natuurlijke eigenschap dat het krimpt bij wassen met warm water. Krimp is dan ook onvermijdelijk en dat geldt voor witte T-shirts van ieder denkbaar merk. De mate van krimp is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte katoen. Bij normaal gebruik krimpen onze witte T-shirts slechts 2-4%. Wij hebben rekening gehouden met mogelijke krimp door onze T-shirts bewust langer te maken. Tevens helpt de aanwezige elasthaan om krimp te verminderen. Verder is het gebruikte katoen voorgewassen, waardoor de ergste krimp er al uit is.

Waar kan ik terecht met vragen en opmerkingen over onze witte T-shirts?
Wij horen zeer graag jullie ongezouten mening over onze witte T-shirts. Heb je vragen en/of opmerkingen over onze T-shirts of abonnementen service, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Terug naar boven

2. Abonnementen
Wat is een abonnement?
Een abonnement is een unieke service van Witteboorden gericht op verantwoord gemak. Je hoeft niet meer na te denken over het kopen van nieuwe witte T-shirts. Dat doen wij voor jou! Afhankelijk van het gekozen abonnement ontvang je jaarlijks iedere 2, 3 of 4 maanden een nieuwe twopack met witte T-shirts. 

Uit welke abonnementen kan ik kiezen?
Voor ieder wat wils. Je kan bij Witteboorden kiezen uit 3 verschillende abonnementen; Starter, Uitgebreid en Luxe. Bij deze abonnementen ontvang je jaarlijks respectievelijk 2, 3 of 4 twopacks in je brievenbus. Wil je eerst onze kwaliteit en service testen, dan kan je trouwens ook losse twopacks bestellen.

Hoe lang duurt een abonnement?
Een abonnement duurt 1 jaar en gaat in op de dag van je eerste bestelling. 

Hoe kan ik een abonnement verlengen?
Witteboorden gaat voor gemak. Na het aflopen van jaar 1 loopt je abonnement gewoon door tot het moment dat jij hem bij ons opzegt. 

Kan ik mijn abonnement wijzigen?
Wil jij meer witte T-shirts ontvangen of een andere boord? Dan kan je na jaar 1 je abonnement zonder problemen wijzigen. Stuur je wensen door via het online contactformulier.

Hoe kan ik mijn abonnement stopzetten?
Liever niet natuurlijk, maar daar doen we niet heel moeilijk over. Na jaar 1 is je abonnement maandelijks opzegbaar. Stuur een e-mail met je abonnement gegevens naar het volgende adres: info [at] witteboorden.nl.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?
Bij verhuizing moet je zelf je persoonlijke gegevens wijzigen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat het volgende pakketje van je abonnement niet op het juiste adres aankomt. De contactgegevens kunnen in je account worden gewijzigd. Doe dit in ‘Mijn account’ waar je de gewenste informatie kan aanpassen.

Terug naar boven

3. Biologisch katoen
Wat is 100% biologisch katoen?
Katoen is dus 100% biologisch als de katoenboeren voor de teelt van het katoen geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en ontbladeringsmiddelen hebben gebruikt. Bij de teelt van biologisch katoen blijft het drinkwater vrij van gevaarlijke stoffen, het plaatselijke ecosysteem wordt gespaard en zelfs meer volledig benut.

Is organisch katoen hetzelfde als biologisch katoen?
Ja, de termen biologisch katoen en organisch katoen betekenen hetzelfde.

Wat houdt het GOTS textiel keurmerk in?
Het gebruikte biologische katoen in onze witte T-shirts voldoen aan de criteria van het GOTS (Global Organic Textile Standard) textiel keurmerk. Het GOTS keurmerk bevat regels voor de certificering van biologisch katoen en het uitvoeren van controles op het hele productieproces, van de teelt van de gewassen tot de diverse bewerkingen (bijvoorbeeld spinnen, weven, wassen en verven).

Waarom is het verven van textiel zo milieuvervuilend?
Het verven van kleding is één van de meest milieuvervuilende onderdelen in het productieproces van kleding. Dit komt door de aanwezigheid van vele metalen en chemicaliën in de gebruikte verf. Het verven van 1 kilo katoen levert al gauw 100 liter vervuild verfwater op. Dit vervuilde water wordt veelal illegaal geloosd. Je kan je wel voorstellen dat dit een enorme impact op de lokale omgeving moet hebben.

Waarom is de manier van verven door Witteboorden beter voor het milieu?
Onze leverancier maakt gebruik van verfstoffen die minder belastend zijn voor het milieu. Belangrijker nog is het gebruik van een eigen biologische waterzuiveringsinstallatie. Deze installatie zuivert al het verontreinigde water na een verfbad. Na zuivering is het water weer geschikt voor hergebruik. Voor onze witte T-shirts betekent dat al snel een besparing van ongeveer 50 liter water per twopack. Lijkt niet veel? Zet maar eens 70 flessen wijn op een rij. De moeite toch?

Terug naar boven

4. Bestellen
Kan ik alleen abonnementen afsluiten?
Nee dat hoeft niet! Als je liever eerst onze kwaliteit wilt uitproberen of onze T-shirts als een leuk cadeau wilt weggeven, dan is het ook mogelijk om onze witte T-shirts los te bestellen. Selecteer op de productpagina bij 'Los' de gewenste hoeveelheid. Een abonnement is overigens vaak wel voordeliger dan een losse twopack.

Kan ik een bestelling plaatsen voor het buitenland?
In principe verzenden wij alleen pakketjes binnen Nederland. Uitzonderingen zijn in overleg altijd mogelijk. Neem contact op met Witteboorden om de mogelijkheden te bespreken voor verzending buiten Nederland.

Terug naar boven

5. Betalen
Hoe kan ik betalen?
Losse pakketten worden altijd met iDeal betaald. Bij een abonnement vindt alleen de eerste betaling plaats via iDeal. Alle volgende betalingen vinden plaats via automatische incasso. iDeal zorgt voor een veilige en betrouwbare betaling. De daadwerkelijke betaling vindt plaats bij onze payment provider Docdata.

Moet ik voor een abonnement een jaar vooruit betalen?
Nee. Je betaalt en alleen per zending.

Terug naar boven

6. Verzenden
Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn pakketje?
Binnen 2 werkdagen na ontvangst van je order worden jouw witte T-shirts door ons verstuurd.

Word ik op de hoogte gesteld voor de volgende verzending van mijn abonnement?
Ja, ongeveer 14 dagen voor verzending van het volgende pakketje sturen wij een herinneringsmail waarin wordt aangegeven dat je nieuwe witte T-shirts er aan komen.

Past het pakketje door de brievenbus?
Ja zeker! Wij gaan voor gemak. Onze pakketjes voldoen aan de brievenbuspost eisen van PostNL (38,0 x 26,5 x 3,2 cm). Je hoeft dus niet thuis te zijn voor ontvangst van je gloednieuwe witte T-shirts.

Brengt Witteboorden verzendkosten in rekening?
Nee, wij brengen nooit verzendkosten in rekening. Ook niet als je iets retour stuurt.

Terug naar boven

7. Retourneren
Binnen wat voor termijn mag ik de ontvangen producten retourneren?
Je hebt het recht om je bestelde witte T-shirts binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden aan ons terug te sturen.

Wat moet ik doen bij retourneren van mijn bestelling?
Neem eerst contact met ons op voordat je je bestelde witte T-shirts terugstuurt. Doe dat via het contactformulier. Voor snelle afhandeling door ons is het handig als je ons voorziet van de volgende informatie:

 • Volledige naam;
 • Telefoonnummer;
 • Bankgegevens en bijbehorende naam;
 • Ordernummer van je bestelling;
 • Reden van retour en
 • Om welk(e) product(en) het gaat.

 

Wij proberen om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren op je verzoek. Alleen witte T-shirts in ongedragen en originele staat kunnen worden geretourneerd. Je kunt ze kosteloos opsturen, doe er wel een briefje met je naam en ordernummer!

Wanneer ontvang ik het aankoopbedrag terug?
Na ontvangst van jouw retourzending streven wij er na om het aankoopbedrag binnen 7 dagen terug te storten op je bankrekening. We zullen dit bedrag terugstorten op dezelfde bankrekening waarmee jij je betaling hebt gedaan.

Terug naar boven

8. Ruilen
Wat moet ik doen als ik een product wil ruilen?
Het kan altijd gebeuren dat je een verkeerde T-shirt hebt besteld. We bieden jou de mogelijkheid om je bestelde witte T-shirts eenmalig kosteloos om te ruilen. Laat dit ons dan zo snel mogelijk weten via het contactformulier. Vermeld daarbij de volgende gegevens:

 • Volledige naam;
 • Telefoonnummer;
 • Ordernummer van je bestelling;
 • Reden van ruilen en
 • Korte omschrijving van wens.

 

Ook hier proberen wij om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren op je verzoek. Alleen witte T-shirts in ongedragen en originele staat kunnen worden omgeruild. Je kunt ze kosteloos opsturen naar onderstaand adres. Doe er wel een briefje met je naam en ordernummer!

Witteboorden.nl
Tav Ruilen
Antwoordnummer 11103
4630 VE Hoogerheide

Wanneer ontvang ik een omgeruild artikel?
Na ontvangst van jouw retourzending streven wij er na om andere binnen 2 werkdagen andere witte T-shirts naar je op te sturen.

8. Oude T-shirts

Waarom zamelt Witteboorden mijn oude T-shirts in?
Jaarlijks verdwijnen er tonnen hoogwaardig gedragen kledingstukken in de afvalovens, terwijl de textiel van de kleding nog van goede kwaliteit is. Ook al hebben je oude T-shirts versleten boorden, ze zijn nog steeds waardevol. Wij zamelen je oude witte T-shirts dan ook in om ze te laten verwerken in nieuwe producten. Wel gewassen opsturen aub!

Waar kan ik mijn oude witte T-shirts naar toe opsturen?
Neem eerst contact met ons op voordat je je oude witte T-shirts terugstuurt. Doe dat via het contactformulier.

Terug naar boven

9. Wasinstructies
Hoe kan ik mijn witte T-shirts het beste wassen?
We adviseren jou om je witte T-shirts op maximaal 40 graden te wassen. Wassen bij deze temperatuur zorgt ervoor dat de kwaliteit van je T-shirts het mooist blijven. Wassen op een hogere temperatuur kan resulteren in krimp.

Op welke stand kan ik het beste mijn witte T-shirts centrifugeren?
Het beste is om de witte T-shirts op een laag toerental te centrifugeren. Hierdoor blijft de kwaliteit van de stof het mooist. Het helpt ook om de witte T-shirts binnenstebuiten in de wasmachine te doen.

Hoe moet ik mijn witte T-shirts drogen?
Ons advies is om de witte T-shirts te laten drogen aan de waslijn en dus niet te drogen in een droger. Drogen aan een waslijn beperkt krimp en voorkomt pluizen van de stof.

Kan ik mijn witte T-shirts strijken?
Je witte T-shirts kunnen uiteraard gewoon worden gestreken. Niet warmer dan 110 graden

Wat ik kan doen tegen vergeelde oksels in mijn witte T-shirts?
Gele plekken zijn helaas nauwelijks te voorkomen in witte T-shirts. Door de combinatie zweet en deodorant heeft de één meer last van vergeelde oksels dan de ander. Helaas is er nog geen wondermiddel gevonden voor het tegengaan van gele zweetplekken bij je oksels. Het beste is om iedere dag een fris wit T-shirt aan te trekken. Indien je tips hebt voor het voorkomen of verwijderen van gele oksels, dan horen wij ze graag!

Terug naar boven