Webshops profiteren van het slechte weer.

webshop-witteboordenAfgelopen week vond ik een artikel op Nu.nl over de groei van verkoop bij webshops. In het artikel wordt direct verwezen naar het verband tussen het slechte weer en de groei in omzet. Maar is dat de enige reden dat de omzet van de shops is gegroeid of zitten er meer dingen achter.

Naar mijn mening zie je meer en meer ontwikkelingen in de online wereld. Een belangrijk gegeven is daar in de betere service die webshops leveren dan sommige winkels. Bij het bezoeken van webshops zie je een gestructureerd overzicht van de verschillende producten die ze in de aanbieding hebben.

Daarnaast is het makkelijk om door de winkel heen te browsen en als je iets specifieks zoekt is het meestal heel makkelijk te vinden door middel van de zoek-button in een van de bovenhoeken.

Ook gaan webshops zich veel meer specialiseren in een specifiek product, je wordt niet overspoelt met de massa van aanbiedingen van andere producten.

Webshops zorgen er ook voor dat hun afleverservice geoptimaliseerd word en het wordt ook steeds makkelijker om producten te testen en in een continue stroom bij je thuis laten afleveren. De wel bekende abonnements optie.

Neem daar bij dat je geen problemen met parkeerplaatsen zoeken hebt, wachtrijen voor de kassa en voor de paskamers en internet-shoppen is een perfecte optie.

Geef een reactie