Water besparen met #ShowerTrack

Mannen, is het bekend dat jullie water besparen met onze ondershirts? Dat komt de zuiveringsinstallatie van onze productent. Hierdoor wordt er ongeveer 50 liter water per 2pack witte T-shirts bespaart. Ongeveer gelijk aan 70 flessen bubbels. Mocht je het nog eens willen nalezen, kijk dan op onze pagina 'duurzaam'.

In het kader van ‘hoe kan je nog meer 50 liter water besparen’ zijn we tegen de App ShowerTrack aangelopen. Deze app is bedacht door een stel Nederlanders tijdens de Groen Doen Hackaton in Utrecht. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, gaat deze app over douchen. De app probeert mensen korter te laten douchen om zo water te besparen. Hoe lang sta jij gemiddeld onder de douche? Hoeveel water denk je dan te gebruiken? De meeste mensen staan er niet bij stil. Volgens ShowerTrack duurt de gemiddelde douchebeurt al gauw 10 minuten. Een minuut douchen kost gemiddeld 10 liter water. Zo ‘verbruik je al snel 100 liter water bij een verkwikkende douche! ShowerTrack probeert mensen hiervan bewust te maken door ze op een ludieke wijze korter te laten douchen om zo water te besparen. Ze willen inspelen op een gewoonte. Hoe dan? Je kan songs selecteren voor je douchebeurt en de lengte van het aanbod liedjes moet er voor zorgen dat je niet meer 2 of 3 nummers lang doucht en dus waterbesparend doucht.

De app Showertrack doet mij denken aan mijn Philips Sonicare tandenborstel. Dit supersonisch apparaat heeft 231 standen in zijn geheugen voor het poetsen van je tanden. Aangezien ik vaak onder de douche mijn tanden poets is stand ‘clean’ ideaal voor een korte, water besparende douche. Deze stand geeft om de 30 seconden een piep zodat ik weet wanneer ik van gebitshelft moet switchen. Hierdoor hoef ik in principe maar 2 minuten onder de douche te staan. Een enorme waterbesparing zou je zeggen.

De app ShowerTrack is inmiddels in de betafase beland, dus nu maar afwachten op de lancering! Succes ShowerTrack!

 

Geef een reactie