Voetbal : David tegen Goliath...

Vanavond is het een mannenavond! De voetbal sensatie van het jaar wordt namelijk gespeeld. Op het moment van schrijven, staat op de achtergrond de Champions League voetbalwedstrijd APOEL versus Real Madrid aan. In minuut 64 was het nog 0-0 in Cyprus. Ongelofelijk! David tegen Goliath. Kleinduimpje tegen de grote Koninklijke voetbalreus.

Man, oh man, wat een wedstrijd! Vol passie gaan die Cyprioten er tegen aan. Ze hebben niets meer te verliezen. Ze hebben al wereldfaam gemaakt door in de kwartfinales van de Champignon League te staan. En dat in het miljoenenbal tussen clubs als Bayern München, Chelsea en Valencia. Waar een miljoenenploeg als Manchester United niet in slaagde, lukt het een ‘amateurclub’ met een budget wat net iets hoger ligt dan het salaris van Christiano Ronaldo wel.

Deze voetbalwedstrijd zie ik ook wel als een mooie symbool voor Witteboorden. Witteboorden begint ook klein en moet ‘knokken’ tegen de gevestigde orde, zoals de merken Alan Red, Calvin Klein, Ten Cate en Schiesser. Echter, net als APOEL moeten wij het hebben van onze eigen stylo. Door je eigen koers te varen, hoef je helemaal niet onder te doen voor de grote jongens. Uitgaan van onze eigen krachten is ons motto!

Ondertussen (22:35 uur) is het 0-3 voor Real Madrid geworden en gaat APOEL knokkend ten onder. Dat is uiteraard niet hoe wij de wedstrijd willen eindigen. Op zijn minst een gelijkspel!

Voor degenen die vergeten zijn wie Kleinduimpje en de reus ook alweer waren...

Geef een reactie