Transparantie en 100% Biologisch katoen

Zoals bekend zijn onze witte T-shirts gemaakt van katoen en elasthaan. Het gebruikte katoen is 100% biologisch katoen. We vinden het belangrijk om hierover open te zijn. Transparant zijn en geen onzin verkopen. Om jullie echt te laten zien dat onze witte T-shirts echt gemaakt zijn van biologisch katoen hebben we hieronder ons GOTS certificaat neergezet. Met dit certificaat kunnen we aantonen dat het gebruikte katoen 100% biologisch katoen is. Wel moet daar expliciet bij worden gezegd dat dit certificaat alleen geldt voor het biologische katoen. Onze witte T-shirts zijn dus niet GOTS gecertificeerd. Dat lijkt een klein verschil, maar je kan een hoop geouwehoer mee krijgen als je het anders communiceert. Als we zouden roepen dat onze witte T-shirts GOTS gecertificeerd zijn, dan zou dat ook gelden voor garen, elasthaan en verpakking. Dat is niet zo. Hieronder zie je scan van het GOTS certificaat. We hebben wel de leveranciers weggestreept, omdat we die informatie voor ons zelf willen houden. Verder mag je alles aan ons vragen!

 

Korte uitleg over een aantal tekstvakken:

Tekstvakken 1 en 4 laten zien welke controlerende instantie het katoen heeft gecheckt. In ons geval heeft Control Union het biologisch katoen o.a. gecheckt op herkomst, of het bestrijdingsmiddelen bevat, etc.

Tekstvak 2 bevat het GOTS certificaatnummer behorende bij het biologische katoen verwerkt in jouw witte T-shirts.

Tekstvak 3, 5, 6, 7 en 8 geven informatie over de herkomst en o.a. waar het gebruikte biologische katoen is verwerkt tot garen die weer zijn gebruikt voor de productie van onze witte T-shirts.

Tekstvak 10 geeft aan dat het biologische katoen bestemd is voor Witteboorden.nl.

Heb je vragen over het biologische katoen in onze witte T-shirts? Stuur dan een mail naar info[at]witteboorden.nl.

GOTS certificaat voor biologisch katoen gebruikt in witte T-shirts van Witteboorden

Geef een reactie