Trade in to trade up

Witteboorden kringloopHet inruilen van een oud product om er een nieuwe voor te krijgen, is een trend die zich steeds meer ontwikkeld. Door je gebruikte product in te ruilen kun je er voorzorgen dat het gerecycled kan worden. Een goed voorbeeld is de mobiele telefoon, die je bij verschillende providers al kan terug brengen en met bijbetaling er een nieuwe voor kan krijgen.

Inruilen hoeft niet altijd te betekenen dat je er iets nieuws voor terug krijgt. Het kan ook met de doelstelling gebeuren dat het product een tweede leven krijgt in bijvoorbeeld de derde wereld. Je kunt hier bij denken aan de inruil acties van het Leger des Heils waar je onder anderen je oude witte t-shirts kan inleveren.

Deze t-shirts worden dan meestal verscheept naar landen waar behoeften is aan de kledingstukken die worden aangeboden. Op deze manier krijgt uw oude t-shirt een tweede leven ergens anders ter wereld. Is het t-shirt al te ver versleten, dan is er voor de inruil altijd nog de mogelijkheid om het in kleine deeltjes te hakken en er nieuwe vezels van te maken die als basis dienen voor bijvoorbeeld judo matten.

Een ander voorbeeld van inruilen van producten is AGV, de helmen fabrikant, waar de consument zijn oude helm kan inruilen en daarvoor 20% korting krijgt op een nieuwe helm.

Inruilen is van alle tijden, je hoeft er niet altijd een korting tegen over te hebben staan, maar als je al mensen kan helpen met je oude t-shirt is het beter dan ze weggooien.

Geef een reactie