Testen webshop!

Jawel eindelijk is het zover! Deze week hebben wij van onze webdevelopers Digitalbits te horen gekregen dat wij onze webshop kunnen gaan testen. Het bereiken van deze fase is weer een nieuwe mijlpaal in de korte geschiedenis van Witteboorden. De komende week zullen we een hoop testers benaderen die de webshop mogen gaan doorakkeren en feedback kunnen gaan geven over gebruiksvriendelijkheid, navigatie, design, bestelproces, huisstijl, content, etc. We zijn dan ook heel benieuwd met welke eerlijke feedback zij terug gaan komen over de eerste versie van de webshop. Hopelijk ook met positieve reacties!

Tijdens de ontwerpfase van de webshop hebben we het design alleen in JPEG formaat voorbij zien komen. Als je de webshop dan voor het eerst in het ‘echt’ ziet, ervaar je alles toch heel anders. Het gaat veel meer leven! Daarnaast komen de teksten op de webshop ook heel anders tot zijn recht, dan in een Word file.

Hoe pak je dat testen aan? Wij zijn geen echte ‘webshop groentjes’ meer en gaan testen met ons boerenverstand, maar er zullen toch ook bepaalde systemen zijn die ons kunnen helpen. Heeft iemand tips voor het testen van een eenvoudige Magento webshop, laat die dan achter!