Steeds meer QR-codes

qr codeOp steeds meer plaatsen in de media maar ook in het gewone dagelijkse leven kom je ze tegen. Een vierkantje met allemaal blokjes er in, veel mensen weten nog niet wat ze er mee kunnen doen of waarvoor het is. Maar het is de marketing tool van de toekomst

Een QR-code (zoals het blokje heet) is een snelle en goedkope manier om veel informatie met de klant uit te kunnen wisselen. Tegenwoordig kan elke smartphone deze code scannen en direct online kijken welke informatie er gekoppeld is aan de code.

QR staat eigenlijk voor Quick Respons en is in 1994 uitgevonden door een Japans bedrijf. Die het gebruikte om auto onderdelen te sorteren en te identificeren. Eigenlijk is het een moderne vorm van een streepjescode.

Tegenwoordig kom je het tegen op visitekaartjes, posters, bushokjes enz enz. Ook wij van Witteboorden hebben besloten om gebruik te maken van deze code om meer in contact te komen met onze klanten. Hoe en wat ga je vanzelf zien bij je eerste bestelling.

Een gedachte over “Steeds meer QR-codes”

  • Niet alleen Witteboorden.nl probeert innovatief te zijn met een QR-code ook de Koninklijke Nederlandse Munt maakt er gebruik van in een herdenkingsmunt:

    http://gizmodo.com/5813011/the-dutch-are-making-qr+coded-coins-seriously

    Ziet er leuk uit! De QR-code op de munt linkt naar deze website:

    http://www.q5g.nl/

    Reageren

1 artikel(en)

Geef een reactie