Shoppen met de smartphone

qr_code_shoppingZoals jullie weten, ontwikkelt Digitalbits.nl op dit moment onze webshop. Wij vragen ons ook af in hoeverre onze website geschikt moet zijn voor mobiel internet, vanwege de opmars van de smartphone. Je ziet steeds meer websites die een aparte versie hebben voor smartphones. Wij hebben voor nu besloten om daar voorlopig nog niet aan mee te doen, maar onze webshop wordt wel redelijk eenvoudig waardoor hij goed leesbaar zou moeten zijn op een smartphone. Er wordt in ieder geval geen flash gebruikt!

Wat betekent de invasie van smartphones en tablets voor kopen met je mobiel? De verwachtingen zijn hooggespannen, maar TNS NIPO heeft aangegeven dat in Nederland online aankopen doen via de mobiel in 2011 nog niet echt wil doorbreken. Wellicht zijn er nog te weinig mobiele webshops beschikbaar? Of komt het doordat er nog geen breed geaccepteerde mobiele betaalstandaard op de markt, zoals ideal voor gewone online betalingen is. Fonq is een voorbeeld van hoe het wel kan. Fonq heeft sinds begin dit jaar een mobiele applicatie beschikbaar waarin de consument kan kiezen uit 11,000 artikelen. De producten kunnen worden afgerekend met Minitix, Paypal en acceptgiro.

Voor de toekomst moeten wij nog gaan kijken hoe wij willen gaan inspringen op shoppen met de smartphone. Laten we eerst maar de normale webshop online krijgen en daarna kunnen we kijken naar een volgende stap. Wel zijn wij benieuwd of jij weleens iets hebt gekocht via je smartphone? Laat ons weten wat je ervaringen zijn!

Geef een reactie