Out-of-the-box marketing: Heb jij suggesties?

Aangezien de levering pas midden april wordt verwacht, zijn Bas en ik druk bezig met ons marketing verhaal dieper en breder uit te werken. We houden daarom verschillende online blogs, o.a. Sprout.nl, Frankwatching.com, Emerce.nl, Dutchcowboys.nl, bij om inspiratie op te doen.

Een opvallend artikel waar Bas mij op attendeerde, is deze: "Verzekeringen verkopen op de markt" 

Kern van dit verhaal is: Waar is je klant en waar kan je deze benaderen. Denk hierbij out-of-the box. Je kunt verzekeringen op de ouderwetse manier via thuis bezoeken aan de man brengen. Of je doet dit door bijvoorbeeld op een plaats te gaan staan waar de klant je niet verwacht, maar waar hij wel veel te vinden is. Met als gevolg een grote kans op interactie met de klant.

Nu zitten wij, zoals jullie waarschijnlijk al hebben begrepen niet in de verzekeringsbusiness, maar is ons product alom aanwezig op straat.

De lastigheid bij ons zit hem in het feit dat ons product alom aanwezig is in het Nederlandse straatbeeld. De producten zijn op veel plekken te koop. Hierdoor ervaren wij dat het misschien lastiger is om onze klant op een onverwachtse plaats te benaderen. Een vreemde plek zou misschien op Lowlands zijn. Al heb ik mijn twijfels of we ons product op Lowlands aan de man moeten brengen. Uiteraard mag de Lowlands organisatie of andere  organisaties altijd bellen om van gedachten te wisselen...

Bas en ik houden hierover geregeld brainstorm sessies. Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd, maar het gouden idee is er nog niet. Wij vroegen ons daarom af of jullie ons misschien mee kunnen helpen. Hebben jullie een out-of-the-box idee hoe wij Witteboorden op een originele manier aan de man kunnen brengen.

Voornaamste doelstelling bij ons is dat de consument met een lach naar ons product moet kijken en het met een lach moet ontvangen. Echter, de actie die je in gedachten hebt, kan natuurlijk ook puur in het teken staan van in contact komen met mensen.

Stuur mij een mailtje als iets je leuks hebt: Robbert@witteboorden.nl. Als jouw idee een succes wordt, hebben we het nog wel over participeren in de winst...

Geef een reactie