Online betalen

Tijdens de ontwikkeling van onze webshop moeten we ook stilstaan bij de te gebruiken digitale kassa's. Dat lijkt eenvoudig, maar is toch ingewikkelder dan verwacht. Waar kiest de Nederlander het liefst voor als hij online goederen koopt? iDeal is natuurlijk de meest bekende in Nederland, maar je kan ook betalen via credit cards, paypal, acceptgiro, onder rembours, machtigingen of via een overboeking.

Zoals eerder aangegeven zal Witteboorden all-in prijzen hanteren, dus geen aparte verzend- en betaalkosten introduceren, maar er zijn bedrijven die wel de kosten voor een online betaling in rekening brengen, bijvoorbeeld Justeat. Justeat rekent 1 euro incl btw voor een iDeal betaling door aan de klant. Veel mensen vinden dit schofterig, anderen waarderen juist de transparantie. Als startende merchant begrijp ik de redenering van Justeat best. Wat veel consumenten namelijk niet weten, is dat iDeal voor kleine ondernemers een aardige kostenpost kan zijn. Zie dit rekenvoorbeeld uitgaande van de Justeat euro:

0,84 Euro excl. btw -/- Transactiekosten iDeal -/- Kosten Payment Service Provider  -/- Kosten bankoverschrijving -/- Kosten i.v.m. onderhoud/development webshop.

Al met komen er veel kosten bij kijken bij een iDeal betaling en dan is het in rekening brengen van 1 euro helemaal zo raar nog niet.

Door de snelle opkomst van de smartphone is de toekomst voor online betalen natuurlijk betalen met je mobiel. Hiervoor zijn er allerlei ontwikkelingen gaande om te komen tot een nieuwe  standaard voor mobiel betalen. Bijvoorbeeld iDeal voor je mobiel, maar zonder een identifier, en NPX heeft de NFC chip ontwikkeld die zal worden geïntrigeerd in de nieuwste smartphones. Betalen zal in ieder geval steeds meer digitaal gebeuren en steeds minder met een joet, geeltje of de ouderwetse snip...

Mijn vraag aan jullie is: Hoe betaal jij je online aankopen het liefst? Wat is de reden voor deze keuze? Heeft dat te maken met veiligheid, gemak, snelheid?

Geef een reactie