Ondernemen is vooral lol hebben.

John en JoopAfgelopen zondag heb ik op mijn gemakje met een biertje op de bank met veel plezier naar Ivo Niehe zitten kijken. De Ivo die genoeg zelf vertrouwen heeft om de wereld te kunnen veranderen.

Maar deze week had hij in zijn eigen vertrouwde format de TV-show twee top ondernemers als gast. Op locatie werden John de Mol en Joop van den Ende aan het vragenvuur van Niehe gelegd. En natuurlijk waren er momenten waar menig compliment werd uitgedeeld aan deze twee vrienden.

Wat mij opviel en dat is iets wat ik zeker ook herken in Witteboorden, is de humor. De humor die de twee mannen samen hebben en dat ze smakkelijk kunnen lachen om elkaars grappen. Humor is een belangrijke peiler waar wij met Witteboorden ook op gericht zijn. Niet specifiek met het product, maar meer met de dingen er om heen. Als klant moet je ons product in handen krijgen en door de kleine leuke gadgets moet er een lach op je gezicht komen. Een lach die maakt dat er een fantastische koopbeleving is en dat je jezelf weer zo gelukkig voelt als een kind dat met zijn eerste zakgeld iets koopt. De Mannen die ons product in handen krijgen moeten denken ik heb iets goeds in handen en als ze verder gaan kijken moeten ze ook de verschillende catches gaan zien die te maken hebben met ons product, soms goed verstopt en soms overduidelijk zichtbaar.

Naast de humor die ik bij de twee compagnons in de ogen zag, kwam ook het verhaal vertrouwen prominent naar boven. Het vertrouwen dat Joop van den Ende in John de Mol had op het moment dat John volgens hem zelf het gouden ei "Big Brother" in handen had. Veronica (de voormalig TV zender) was niet totaal overtuigd van het programma en Joop en John hebben toen allebei besloten om privé een gedeelte van de kosten op zich te nemen. John zijn concept, maar het ongeremde vertrouwen wat ze in elkaar hadden en hebben zorgde er voor dat ook Joop mee investeerde.

Ik denk dat dat vertrouwen één van de belangrijkste peilers is voor een goede samenwerking.

2 gedachten over “Ondernemen is vooral lol hebben.”

1 artikel(en)

Geef een reactie