Nooit meer gele zweetvlekken in je witte T-shirts…

Geen gele vlekken meer in de oksels van je witte T-shirts?!! Afgelopen weekend berichtte het NRC dat Chinese wetenschappers een oplossing hebben gevonden voor gele zweetvlekken! De wetenschappers zijn instaat om katoen te voorzien van een zelfreinigende coating. Door deze coating is wasmiddel niet meer nodig. Vlekken in de oksels en vuil op het T-shirt kunnen door de coating niet meer hechten aan katoen. Resultaat: je oksels van je T-shirts blijven fris! Het 'wassen' gebeurt door de behandelde T-shirts uit te hangen in de buitenlucht. Het is vreemd, maar waar! De zon zorgt ervoor dat gele vlekken in de oksels geen kans krijgen. Het UV licht van de zon zet de coating in werken waardoor zweetvlekken ‘verdwijnen’.

Zelfreinigende

Dit zou toch geweldig zijn?? Iedereen heeft wel een paar witte T-shirts zijn in kast liggen, die er enorm ranzig uitzien. Niet alleen gele vlekken. Ook de penetrante zweetlucht in de oksels krijg je na een lange tijd dragen niet meer uit je T-shirts. Bahh!! Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat deze producten in de schappen liggen! Het zou ook nog eens veel water besparen, want wasmachines lijken overbodig te worden.

Wat eigenlijk nog beter is, is om gewoon op tijd je witte T-shirts verversen!! Laat dat straks toch mooi kunnen met de abonnementen service van Witteboorden... ;-)

Geef een reactie