Manners: Website voor mannen… en typo's

Als trouwe volger van Froot op Twitter werd ik afgelopen week geattendeerd op hun nieuwe website voor mannen: Manners.nl. Hun kindje is een online lifestyle magazine die dagelijks bericht over echte mannen dingen: gadgets, fashion, auto’s, vrouwen, hotspots, etc.. Super leuk! De website ziet er net als Froot eenvoudig en doeltreffend uit. Dit soort online lifestyle initiatieven kan ik erg waarderen. Het valt mij op dat er steeds meer online mannen ‘tijdschriften' bijkomen. Top!

Zoals gezegd, kwam ik de link voor Manners.nl tegen via mijn Twitter app op de iPhone. Leuk! Later thuis checken op mijn Macbook was mijn idee. Thuis dacht ik het juiste adres in mijn hoofd te hebben; Manner.nl. Bij thuiskomst bleek die website toch heel wat anders te zijn… Net als de meeste mannen schrik ik niet zo snel van nudity. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Witteboorden zal de laatste om daar iets over te zeggen. Echter, deze typo was in mijn ogen redelijk 'shocking'. Zeker NSFW! Zou Manners.nl weten dat je bij 1 letter verschil op een website met keiharde politiefilmpjes speciaal voor mannen terecht komt??? Allebei hebben ze als doelgroep mannen. Beide websites richten zich op een ‘levenstijl’ voor mannen, maar toch slightly different. Ik zie het al helemaal gebeuren dat ik op mijn werk, waar ik toch redelijk in het zicht zit met mijn 17 inch scherm Manners.nl wil bezoeken, maar die ene kritische ‘s’ vergeet. Oeps! Begrijp mij niet verkeerd de site is cool, maar dit lijkt mij niet handig?! Of misschien juist wel? De doelgroep komt hoe dan ook bij je terecht, met welk achterliggende gedachte dan ook ;-) Ik vraag mij nu dan ook af of dit een impact kan hebben voor je online naamsbekendheid? Zou jij als website owner rekening houden met dit soort mogelijke issues bij het verzinnen van een URL? Lijkt mij best lastig, want bij de meest normale onderwerpen kan je via Google al terecht komen in de 18+ wereld. Kan dit SEO problemen opleveren voor Manners? Hoe kijken jullie hier tegen dit 'issue' van de naam Manners.nl en zijn ‘broertje’ aan die zich beiden op mannen richt, maar net anders?

Ter vergelijking 2 screenshots van beide lifestyle websites. Let op het plaatje is gecensureerd, dus no worries ;-)

Manners.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

PS, het is niet mijn bedoeling om Manners.nl af te zeiken! We zouden ze tzt zomaar kunnen benaderen voor Witteboorden...

Geef een reactie