Maak je eigen hippe trui

Je ziet het overall om je heen gebeuren – unieke producten, maar  dan ook echt uniek.  Door technieken als 3D printing wordt het steeds makkelijker, en betaalbaar, om producten per stuk te maken. In de mode zie je dit al enige jaren. Denk aan de kleermaker die maatpakken en overhemden op maat maakt. Ik heb ook nog een paar op maat gemaakte overhemden uit Azië in mijn kledingkast liggen. Bij kleding op maat kan je dan jouw favoriete kleur of design kiezen uit allerlei stofstijlen en na een paar weken heb je kleding op maat. Ja op maat, maar niet helemaal naar eigen smaak. Je kan immers beperkt bepalen welke kleuren of stijlen je wilt hanteren voor je pak of overhemd.

Het Britse fashionlabel Knyttan gaat hier een stapje verder in en laat klanten online hun eigen truien vormgeven. Je kiest dus zelf de kleur, patroon en stijl voor je trui. Ben je tevreden over je eigen ontwerp, dan wordt het productieproces opgestart. Eerst wordt de stof volgens jouw ontwerp gebreid. En daarna gaan de naaimachines aan de slag. Et voila, je favoriete truit naar eigen smaak. Het wordt echt een one-off piece die alleen bij jou in de kledingkast ligt en die niet te koop is bij Zalando of de Bijenkorf. Het principe van Knyttan heeft eigenlijk best veel weg van NIKEiD.

Je zult begrijpen dat deze truien niet goedkoop zijn. Een merino wollen trui met eigen ontwerp kost 200 pond. Daar heb je 3 Joe Merino truien voor. Niet naar eigen ontwerp, maar wel keuze uit meer dan 20 verschillende kleuren. En ik heb onlangs mijn collectie met grijze en een groene trui uitgebreid. Niet volgens eigen design, maar wel fantastisch material. Voor ieder wat wils…

Knyttan - Design from KNYTTAN on Vimeo.

Geef een reactie