Leasen het nieuwe modewoord?!

Mannen kunnen sinds enige tijd een spijkerbroek van Mud Jeans leasen. Maar naast jeans kunnen mannen nu ook maatpakken leasen. Jawel ik heb het niet over een fancy leasebak, maar een verantwoord leasepak! En dan niet één van Suit Supply, Hugo Boss of Tommy Hilfiger, maar van het duurzame Nederlandse label DutchSpirit. Bij Dutchspirit houdt het niet op bij het gebruik van biologisch stoffen.

Prijstechnisch maakt het leasen van kleding niet uit. Je betaalt niet meer of minder. Wel gespreid! Bij DutchSpirit betaal je ongeveer 25 tot 35 euro per maand voor het maatpak. Na jaar 2 jaar lever je je pak weer in. Een maatpak kost je dan ongeveer 600-800 euro. Dat is volgens mij niet echt heel veel voor een maatpak. De producent blijft door deze constructie eigenaar van het pak en krijgt dus gegarandeerd het kledingstuk weer terug.

Na inlevering van je pak recyclet DutchSpirit de pakken, zodat het overgebleven merino wol weer kan dienen als grondstof voor een nieuw pak. Het is voor ons nog ver weg dat er van oude witte T-shirts, nieuwe T-shirts kunnen worden gemaakt.

Het hergebruiken van grondstoffen door een producent heet ook wel “de circulaire economie”. Dit wordt steeds belangrijker vanwege het feit dat steeds meer grondstoffen eindig zijn.

What’s next als het gaat om leasen? Niet je onderbroek, maar misschien schoenen en andere leren producten?

Hieronder een korte video over de circulaire economie:

Geef een reactie