Kreukvrije overhemden

Naast het behouden van de witte kleur is strijken ook zo’n mooi onderwerp voor een blogpost. Afgelopen zondag had ik nog een discussie met mijn vriendin over hoe ik mijn overhemden moet strijken. Ondanks dat het al jaren goed gaat, strijk ik mijn overhemden toch al jaren verkeerd. Volgens haar moeder moet je het overhemd binnenstebuiten strijken. Les 1 luister niet altijd naar je schoonmoeder… Strijken vind ik niet zo’n issue. Macbook op de strijkplank, Netflix aan en strijken maar. Binnen een uur heb ik zo al mijn overhemden weg gewerkt. Maar het makkelijkste is als je je overhemden na het wassen aan een klerenhanger kan laten drogen. Als je dat netjes doet, dan komen je overhemden er prima draagbaar uit. Overigens geen goede tip als je de volgende dag een belangrijke presentatie moet geven aan de board. Dan toch liever strijken.

Goed dan heb je die mooie overhemden netjes gestreken. Hoe zorg je er dan voor dat ze tijdens het reizen kreukvrij uit je koffer komen? Vorig jaar gaf had het FD aan haar abonnees een ding weg waarin je je overhemden kan oprollen. Om ze vervolgens als een soort schoudertas mee te kunnen nemen. Leuk, maar volgens mij niet heel praktisch. Ik stop mijn overhemden liever in de koffer bij de rest van mijn kleding. Onlangs kwam ik in een magazine de Shirtcase tegen. De Shirtcase is een compacte en handzame oplossing om je overhemd kreukvrij mee te nemen in je handbagage. Lijkt mij handiger dan die opgerolde overhemden. Maar ik krijg bij de Shirtcase weer het gevoel dat ik een lunchbox in mijn koffer stop. Het lijkt ook best veel ruimte in te nemen van je koffer. En hij kost ook nog eens 25 – 29 euro. Best veel geld voor een grote lunchbox. Dat moet toch slimmer kunnen zou je zeggen? Na veel speurwerk op YouTube heb ik het antwoord gevonden.

Gewoon je overhemden netjes opvouwen net zoals de mooi verpakte Profuomo overhemden bij de Bijenkorf. En dan is er niets aan het handje als je ze in de koffer meeneemt. Scheelt je ook nog op 25 euro! Heb je bijna een paar mooie witte T-shirts voor!

shirtcase - kreukvrije overhemden in je koffer

Geef een reactie