Koffie leuten op abonnementenbasis

Abonnementen zijn hot. En dan heb ik het oa over hot coffee abonnementen. Google op 'koffie abonnementen’ en je komt talloze websites tegen die online koffie abonnementen aanbieden. Een aantal zijn Bocca.nl, Roast.nl, Hetkoffielab.nl, Beanoteca.com, en Koffiejuffrouw.nl.

Ze bieden allemaal diverse abonnementen aan voor hun koffie. Wekelijks, maandelijks, diverse blends en grammages. Het is allemaal mogelijk in de wereld van koffie abonnementen. Ideaal voor mannen die niet zonder een dagelijks bakje pleur kunnen!

Zelfs de HEMA is zich onlangs begonnen te roeren in de wereld van koffie abonnementen. Hun Beta test website is sinds kort offline. Ik ben benieuwd wat voor resultaten het heeft opgeleverd. Ik hoor geregeld van vrienden uit mijn omgeving dat HEMA koffiebonen goed te pruimen zijn, dus waarom geen koffie abonnement van de HEMA?

Nu is er onlangs een ander soort koffie abonnement opgestaan. De Israelische startup Cups heeft een Netflix model voor koffie leuten geïntroduceerd. In plaats van een abonnement op het ontvangen van koffie kan je bij Cups voor een vast bedrag onbeperkt drinken koffie drinken. Cups heeft diverse modellen geïntroduceerd, van slechts een paar koppen koffie per maand tot ongelimiteerd drinken. Wil jij alleen cappuccino’s drinken? Dan kan dat ook voor een paar dollars extra. Met behulp van een app kan je de drankjes bestellen. Ideaal. Abonnees kunnen nu alleen terecht bij een diverse koffietentjes in New York, maar hoe lang zal het duren voordat het naar Europa overwaait?

Zou Cups een goede concurrent kunnen zijn van Starbucks? Starbucks is mijn ogen niet meer dan gebakken lucht. Ik zit liever in een echte oude chesterfield bij een lokaal tentje waar met passie een kop koffie wordt gemaakt. En dan lekker anoniem zonder je naam op een mok…

Schermafbeelding 2014-04-29 om 22.47.02

Geef een reactie