Houd je je witte T-shirts wit

Deze vraag krijgen wij vaak gesteld : Hoe zorgen wij er meestal voor dat onze witte T-shirts hun mooie witte kleur behouden.

Tijdens de ontwikkeling hebben we niet alleen gekeken naar de mooiste biologische katoen, maar ook naar de gewenste kleur wit. We kunnen nu wel zeggen dat wit niet altijd wit is. En zeker bij witte T-shirts zit hier veel verschil in.  Tijdens de ontwikkeling hebben we witte T-shirts gekocht van diverse merken. Denk aan Alan Red, Calvin Klein, Claesen’s, maar ook Hema. Leg nieuwe witte T-shirts van deze merken op een rij en je zult zien dat geen enkele kleur wit hetzelfde is. Dat geldt overigens ook voor witte T-shirts van hetzelfde merk. Het is niet mogelijk om iedere productie batch exact dezelfde kleur wit te krijgen. Dat hebben wij ook gemerkt bij onze T-shirts. Tijdens de kleurkeuze hebben we van onze producent zogenaamde labdips ontvangen met stofstalen geverfd in verschillende tinten wit. Echt strak, strak wit heeft een ietwat blauwige tint in de kleur wat lijkt op een soort ‘ijzig wit’. Heb je teveel grijs, dan ziet het er ook niet uit. De keuze van de juiste kleur is een lastige klus.

Naast de keuze van de kleur wit is ook het behoud van de witte kleur een uitdaging. We krijgen geregeld van die bekende ‘Grootmoeder’s tips’ om over je de kleur van je witte T-shirts  kan behouden. Afgelopen week ontvingen wij een mail van Richard die zijn Witteboorden T-shirts op hele bijzondere manier wit houdt. Hij gebruikt geen Vanish of ander speciaal wasmiddel voor behoud van de witte kleur. Maar een product die je misschien nog doet herinneren aan je opa’s kunstgebit – Steradent bruistabletten. Ja die ja. Volgens Richard doet een blokje Steradent bij de was wonderen en zo blijft alles mooi wit. Geen idee of werkt, maar of deze ‘Grootmoeder’s tip’ ook goed is voor je Witteboorden T-shirts is de grote vraag. Wij gaan het niet uitproberen maar als het bij jou werkt, dan horen wij het graag.

Witte T-shirts wit houden is niet alleen onze uitdaging maar ook van jullie en samen weet je meer dan alleen.

Krijg je ze niet meer schoon en ben je toe aan nieuwe, dan kan je natuurlijk altijd hier je favoriete witte T-shirts bestellen.

 

grootmoeders tips

Geef een reactie