Horloges en betaalbare luxe...

Ik ben al enige tijd aan het rondneuzen naar een nieuw mannen klokje. Sinds mijn Havo examen loop ik rond met een Seiko Kinetic. En nu wordt het tijd voor een ander horloge. Ik heb al mijn horloges bewaard, dus mijn Seiko zal ook niet zomaar op Marktplaats terecht komen. Mijn eerste horloge was een Flikflak. De ‘My First Sony’ onder de horloges. Blauw voor de mannen, roze voor de meiden. Geinig ding, maar nu ben je over de 30 en wat doe je dan? Een mooie Omega Seamaster zit er nog niet in. Misschien een goede replica? Ik wil iets betaalbaars. Ik ben opzoek naar affordable luxury. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik de website van Fromanteel horloges. Een tijdloos ‘Nederlands’ klokje voor mannen. De naam afkomstig is van een historisch figuur uit de 17e eeuw: Ahasuerus Fromanteel. Hij heeft iets met het slingerwerk van Christiaan Huygens gedaan. Vraag mij niet precies wat... Ik heb eens op hun website rond gesnuffeld. De Fromanteel horloges zien er stijlvol uit. Het model ‘Amsterdam by night’ spreekt mij wel aan. Acceptabele prijs, luxe kast en een mooie leren band oftewel affordable luxury voor de man?

Net als Witteboorden besteden de mannen van Fromanteel ook veel aandacht aan de verpakking. Echt een cadeautje! Wij hebben ook gekeken naar zo’n lakzegel, maar durfde het niet aan ivm verzenden. Check dit filmpje maar eens:

Fromanteel - Dreams of Time from Fromanteel on Vimeo.

Ik heb nog geen Fromanteel horloge in mijn handen gehad. Ik kan du snog niet zeggen hoe het horloge er daadwerkelijk uitziet en aanvoelt.Wel heb ik geprobeerd om te achterhalen of deze mannen horloges ook in Den Bosch worden verkocht. Helaas werkt de stores locator op hun website verre van praktisch. Nog even goed zoeken dus!

Al met al een klasse product met een mooi verhaal erachter. Een beetje marketing gezwets en de rest van jezelf. Daar houd ik wel van!

Geef een reactie