Hoe houd ik mijn T-shirt wit?

De misschien wel meest gestelde vragen door klanten zijn:

1.  Hoe kan ik mijn T-shirt wit houden na een aantal keren wassen?
2.  Hoe vermijd ik gele vlekken in de oksels van mijn witte T-shirts?
3.  Hoe verwijder ik verschillende type vlekken uit mijn shirt?

Voor beantwoording van deze vragen hebben wij gesproken met onze wasdeskundige oma Mien. Ze heeft als expert jaren lang ervaring met het wassen van T-shirts. Na een gesprek met haar zijn we tot de conclusie gekomen dat de volgende vlekken op de volgende manieren kunnen worden behandeld. Let op het zijn slechts adviezen...

Gele oksels: Er zijn verschillende manieren voor verwijdering van gele oksel vlekken in witte shirts. De ene manier heeft meer onze voorkeur dan de andere omdat hij nog al agressief is.  Onze suggestie is: Vloeibaar wasmiddel voor de witte was speciaal op de vlek aanbrengen. Daarna even inlaten trekken en het shirt of overhemd met weinig andere was in de trommel doen. Dit zorgt er voor dat minder producten schoon moeten worden gemaakt met meer wasmiddel. Een andere manier die niet door ons is getest, maar wel frequent op het internet tevoorschijn komt, is: Glansspoelmiddel (uit de vaatwasser) aanbrengen op de oksels, deze laten intrekken en vervolgens de shirts wassen. 

Na een dag werken, hebben de meeste mannen een vieze witte boord in hun T-shirts zitten. Dit komt door zweten in combinatie met een vettige huid. Wat kan je hieraan doen? Mien geeft aan dat je vieze witte boord moet insmeren met shampoo. Vervolgens laten intrekken en daarna wassen met de overige fijne was. Zij zegt dat je dus geen dure vlekkenverwijderaars hoeft te kopen.

Rode wijn vlekken: Bij deze tip komt er altijd weer een puntje van andere alcoholische dranken voorbij. Belangrijk hier is gelijk actie ondernemen! Heb je een rode wijnvlek ergens op gekregen, gelijk afdoen met lauw, warm water. Daarnaast kun je er witte wijn of beter jonge jenever over heen doen. (je witte t-shirt daarna wel in de was).

Om toch nog even in de dranken te blijven een koffie vlek op je witte t-shirt is ook geen gezicht. Zoals eigenlijk bij de meeste vlekken doet een warm vochtig doekje gelijk er op wonderen. Ook in een badje spa-rood bubbel je de koffie zo uit je witte t-shirt. 

De eerste stappen om je witte t-shirt ook echt wit te houden zijn hier boven gezet.


Geef een reactie