H&M gaat kleding inzamelen, Witteboorden doet het al!

Gisteren las ik het nieuws dat H&M vanaf januari gaat beginnen met het inzamelen van kleding. Op het moment dat je kleding koopt bij H&M kun je ook je oude niet meer te dragen kleding terug inleveren in ruil voor een waardebon.

Dit concept hebben wij bij onze witte T-shirts vanaf het begin al ingevoerd. Wij vinden het belangrijk dat je goed nadenkt over je aanschaf. Waar voor gebruik je een wit T-shirt? Wat kun je met het witte T-shirt doen aan het einde van zijn levenscyclus? Wordt het een poetsdoek of verdwijnt het versleten witte T-shirt in de kliko? Word bewust over hoe om te gaan met oude producten.

Vandaag de dag leven we in een consumptie maatschappij waarbij we nauwelijks stil staan bij de moeite die het kost om nieuwe producten te maken. Voor het telen van de benodigde katoen voor één wit T-shirt heb je al snel 2,500 liter water nodig. Daar staan heel veel consumenten niet bij stil als ze een nieuw shirtje voor 4,95 euro kopen bij de bekende retailers.

We willen zeker niet de groene missionaris uithangen, maar nadenken over een tweede leven van versleten T-shirts is niet verkeerd. Bij ons kan je je oude witte T-shirts een tweede leven geven door de retourenvelop te gebruiken, die je krijgt bij de aanschaf van nieuwe witte ondershirts. Wij zorgen er dan voor dat ze de juiste bestemming krijgen richting een tweede leven.

Soms lopen wij met ons witte T-shirts een beetje voor op de rest van de markt en soms ben je ook zo weer ingehaald, maar het gezamenlijke doel telt!

Geef een reactie