Het social media effect op je bezoekers aantallen

Social-Media-in-Business-Social-Media-Applications-GuideZolang internet bestaat zie je verschillende vormen van Social Media ontstaan. In het begin zaten veel jongeren op websites als cu2 hun eigen website te bouwen en reacties te plaatsen op de sites van anderen. Daarna ging alles in een stroomversnelling met de wel bekende sites als Hyves, maar ook de internationale giganten als Facebook en Twitter bestormen de Nederlandse markt.

Maar wat zijn nu daadwerkelijk de effecten van social media en hoe kun je daar op een mooie manier mee omgaan. Wij als Witteboorden hebben natuurlijk onze eigen twitter account ( www.twitter.com/witteboorden) waar wij regelmatig de ontwikkelingen van ons product aan de volgers vertellen. Ook hebben we inmiddels een fanpage op facebook ( http://www.facebook.com/pages/Witteboorden/212823002094059) waar je ons kan liken op Facebook.

Maar wat is nu daadwerkelijk het effect? Gekeken naar onze Google Analytics page kunnen we eigenlijk de conclusie trekken dat Linkedin de beste website is om verkeer via te krijgen. En dan niet speciaal met onze eigen Linkedin groep maar gewoon via de website link op onze profielpagina zelf.

Daarnaast kun je ook zien dat onze twitter pagina langzaam maar zeker ook beter wordt gevolgd. maar dit is nog niet helemaal optimaal. Meer volgers krijgen, is ook iets wat een tijdje duurt, maar met een constante stroom van berichten online te zetten is het wel mogelijk om daar een groei in te krijgen.

Het beste effect om meer bezoekers richting de website te krijgen is en blijft toch gewoon de mond-op-mond reclame. Tevens moet je ervoor zorgen dat je op websites als Google naar boven komt drijven op de verschillende onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Op die manier kom je vanzelf in de PC Hooftstraat van het internet boven aandrijven.

Geef een reactie