Het kan weer! #kortemouwen

Tropisch weer in aantocht en daar moet de man zijn kledingstijl op aanpassen. Sommige van mijn mannelijke collega’s nemen dat iets te letterlijk. De afgelopen dagen duikt bij ons op kantoor steeds vaker het overhemd met korte mouwen weer op. Ik dacht dat ze waren uitgestorven, maar niets is minder waar. Zodra de zon begint te schijnen, lopen er weer mannen rond in een shirt met korte mouwen. Uiteraard gaan de korte mouwen gepaard met een ruitjes motief en de borstzak kan daarbij dan niet ontbreken. Ideaal voor je balpen! Ok, van de 50+ers begrijp ik het nog wel, maar van leeftijdsgenoten?

Fashiolista’s, mode bloggers, koopverslaafden. Allemaal komen ze wel eens met de no go’s op het gebied van kleding voor mannen. Spekzolen en witte sokken staan steevast in het linker rijtje. Witte T-shirts voor mannen worden ook weleens genoemd, maar dan vanwege de lelijke dikke boord. Maar mannen gekleed in een overhemd met korte mouwen staan ook vaak in de top 3. En als je het echt bont wilt maken, dan wordt er nog een stropdas tegen aan geplakt. Echt, niets is te gek. Ook bij sommige van mijn collega’s. Wat is dat toch met mannen en overhemden met korte mouwen? Zelfs op Stijlforum wordt er flink gediscussieerd of de man nu wel of geen korte mouwen mag dragen op het werk.Ik heb het nooit begrepen. Ik kan mij ook niet herinneren dat ik ooit een shirt met korte mouwen in mijn kledingkast heb gehad.

Heb jij je wel eens gezondigd door voor je werk een business overhemd met korte mouwen te kopen?

 

mannen_overhemd_korte_mouwen2

Geef een reactie