Groen wassen met Ecover

Op onze blog zijn al diverse wastips voor je witte T-shirts de revue gepasseerd. Tips voor ecologisch en duurzaam wassen ontbraken volgens mij nog. Dat onderwerp mag natuurlijk niet ontbreken bij onze witte T-shirts gemaakt van biologisch katoen.

Wasmiddel Ecover had gisteren een originele stunt uitgehaald in Amsterdam. Ter promotie van hun ecologisch wasmiddel hadden zij een 160 meter lange waslijn vol witte was in de Amsterdamse straten opgehangen. Daarnaast waren er in de buurt ruim 1000 waszakjes verspreid die mensen konden inleveren om zo hun vuile witte T-shirts gratis te laten wassen met Ecover. Een ludieke actie van Ecover om de consument bekend te maken met ecologische wasmiddelen. Slim! Zo ver ik weet, is Ecover het enige ‘groene’ merk als het gaat om een verantwoorde wasmiddelen. Misschien komt die groene Eco wasbal in de buurt van Ecover. Hoe effectief die wasbal is voor het schoonkrijgen van je witte T-shirts is mij niet bekend.

Verantwoord wassen doe je overigens niet alleen door het gebruik van bepaalde wasmiddelen. Ook de wijze waarop je je witte T-shirts wast, heeft invloed op het milieu. Onze witte ondershirts kun je bijvoorbeeld het beste wassen op 30 graden. Hoe lager de temperatuur des te lager het stroomverbruik van je wasmachine is. Hetzelfde geldt voor het drogen van onze witte T-shirts aan de waslijn.

Alle kleine beetjes helpen! Zeker nu we volgens Rutte in 2013 er gemiddeld 0,75% aan koopkracht achter uitgaan...

Geef een reactie