Een shirt die je nooit hoeft te wassen?!

Hoe ideaal zou dat zijn voor de gemiddelde man?! Het klinkt eigenlijk te gek voor woorden! Een overhemd die je pas na de eerste 100 keer dragen gaat wassen en strijken. Wow! Mooi voor op een Witteboorden wit T-shirt ;-) Ik kijk geregeld op mijn Kickstarter App om op de hoogte te blijven van nieuwe innovaties en leuke ideeën, zoals Pebble, maar ook 3Doodler. Zo kwam ik dit keer bij het jonge Amerikaanse kledinglabel Wool & Prince terecht die dit mannen overhemd hebben bedacht. Een mannen overhemd die niet kreukt of stinkt bij de eerste 100 keer dat je het shirt draagt. Lijkt mij redelijk uniek? Waar zit nu het geheim van Wool & Prince? De meeste overhemden zijn gemaakt van een mooie katoen met bijvoorbeeld een fijne twill. Wool & Prince hebben hun shirt laten maken van merino wol. En daar zit hun succes! Merino wol is niet het eerste materiaal waar ik aan denk bij een overhemd. Maar als het lekker zit en mooi is voor een overhemd waarom niet? Wol schijnt de eigenschap te hebben dat het nauwelijks kreukt, duurzamer is dan katoen en geen geuren absorbeert. Ja, de eerste 100 draagmomenten niet strijken en wassen is handig. Maar als ik naar mezelf kijk, dan worden de boord nek en de cuffs van mijn shirts na 2 keer dragen al smerig. Doe je vrij weinig aan. Volgens mij heeft daar iedere man last van. Hoe houdt het wollen overhemd zich dan?! Ik kan mij niet voorstellen dat een merino wollen shirt dit niet heeft? Zo ja, dan koop ik gelijk een kast vol W&P overhemden!

Een hoop mensen geloven in ieder geval in dit project. Het doel van Wool & Prince was om via Kickstarter 30k op te halen en dat hebben ruimschoots overtroffen! Die gasten hebben namelijk via Kickstarter ruim 300 duizend dollar opgehaald. Holy mac! Daar kunnen ze niet 4 overhemden voor maken, maar een hele mannen collectie…

Ben benieuwd wanneer ze hun overhemden aan de Nederlandse man gaan leveren!

Geef een reactie