Een overhemd dat bij je past...

Herinner jij je oude wiskunde leraar nog? Die man met veel te grote overhemden gecombineerd met een afritsbroek. Klassieker! Het perfecte witte T-shirt kopen is niet zo moeilijk. Maar als je nog steeds het verkeerde overhemd koopt, sla je alsnog een modderfiguur op je werk. Waar moeten mannen opletten bij het kopen van een overhemd? Los van de kleur zijn de pasvorm, mouwlengte en de boord belangrijke details.

Pasvorm

Vandaag de dag kunnen mannen natuurlijk niet meer rondlopen met 'windzeilen' onder hun armen. Overhemden horen getailleerd te zijn. Een overhemd die te wijd is, gaat kreuken. Ziet er niet uit.Kies dus voor een getailleerd overhemd. Let er op dat hij niet te strak zit bij de oksels. Anders heb je geen fijne dag op je werk. Getailleerde shirts hebben vaak 2 coupnaden aan de achterzijde voor die de slimfit pasvorm creëren.

Mouwlengte

Overhemd_shirt_mannen_mouwlengte_Een overhemd met korte mouwen is niet echt charmant voor op het werk. Ook al is het 30 graden buiten. Je gaat toch ook niet op je teenslippers naar je werk? Wat is dan wel de juiste lengte? Let bij de mouwlengte vooral op hoe de mouw valt bij de pols. Maximaal tot iets boven de pols, waar de hand overgaat in de arm. Niet tot halverwege je hand. De mouw mag ook niet te los zitten. Net voldoende ruimte voor je horloge.

 

Boord

Zoals je kunt kiezen uit heel veel spijkerbroeken kan je ook kiezen uit allerlei verschillende boord soorten. Voor elk feestje een andere boord. Zo is de button down boord prima voor een informele setting. De knoopjes houden de kraag op zijn plek. Een business shirt heeft vaak uitneembare baleinen die kraagpunten op hun plaats houden. De cut away, wide spread en de klassieke punt zijn populair bij mannen. De cut away boord wordt vooral gedragen met een stropdas. Doordat de kragen ver uit elkaar staan is deze boord uitermate geschikt voor de windsor knoop. De wide spread boord wordt ook veel gedragen met stropdassen, maar dan juist dassen gemaakt van een dikkere stof die resulteren in een dikke knoop. De klassiek punt boord is weer geschikt voor meer de business casual outfit waarbij geen stropdas wordt gedragen.

Overhemd_shirt_mannen_boord_kraag

 

 

 

 

Heb je nog meer tips voor het kiezen van een overhemd? Vul aan!

Geef een reactie