Duurzaam ondernemen.

biologisch katoenAfgelopen jaren is er veel geroepen over duurzaam ondernemen, natuurlijk denken wij met witteboorden.nl daar ook aan. Duurzaam ondernemen, maar hoe doe je dit op een goede en doordachte manier? Wanneer ben je duurzaam bezig en misschien nog wel belangrijker wat en waar liggen de grenzen.

De gemiddelde Nederlandse consument is zeer prijs bewust met het kopen van veel producten. Dus als je duurzaam wilt gaan ondernemen moet je er wel voorzorgen dat het prijsniveau van je product niet teveel boven die van de vervuilende concurrenten hangt.

Of gaat deze veronderstelling bij duurzame producten die ecologisch zijn vervaardigd niet op en kijkt de Nederlandse consument er anders tegen aan en wilt de consument gerust een meer prijs betalen voor iets wat biologische en duurzaam is gemaakt? Veel bedrijven worstelen naar mijn mening op dit moment met dit vraag stuk. Waar ligt de koop grens en is deze specifiek prijs gebonden of kan de consument warm worden gemaakt met een meer prijs maar wel een goed product.

Als klein bedrijf ben je nog meer met deze afwegingen bezig, maar ook met je imago, wil je wel een echt GROEN imago hebben of is het juist het toefje op de taart.

Onze mening is dat groen belangrijk is, zeker gekeken naar de ontwikkelingen op de wereld, daarom komt er zeker ook een groen product aan. Maar het moet niet de overhand voeren, wij zijn geen groene missionarissen. Een goed duurzaam biologisch product voor een mooie prijs dat is de doelstelling.

Geef een reactie