Bospas van de Lijn

bospasAangezien Witteboorden het duurzame, groene pad gaat volgen, kijken wij ook naar andere dergelijke initiatieven om te zien of wij er iets van kunnen leren. Je ziet dat er steeds meer non-geitewollensokken initiatieven worden opgezet. Gelukkig maar!

Aangezien ik in de buurt van Antwerpen woon, hoor en lees ik geregeld over hoe onze Zuiderburen volop bezig zijn met groene concepten en ideeën. Zo hoorde ik onlangs tijdens een trip door België op de radio reclame over de Bospas. Dit is een initiatief van de Lijn, de Vlaamse Openbaar Vervoersmaatschappij, die een pas in de markt hebben gezet met daar in boomzaadjes verwerkt. Je kunt met deze kaart 10 ritten maken en als alle ritten zijn opgebruikt, gooi je de pas niet weg, maar leg je de pas in een kom met water en groeit er na verloop van tijd een kleine boom uit. Natuurlijk is dit op zich geen nieuw idee, maar het is wel mooi dat er een dubbele gedachten achter de pas zit:

  1. Je reist met het Openbaar Vervoer wat minder milieubelastend is dan ander gemotoriseerd vervoer en
  2. Je draagt met deze pas bij aan een groene maatschappij door het planten van een boompje.

Wil je meer weten over de Bospas bij de Lijn ga dan kijken op hun website. Daar wordt ook exact uitgelegd hoe de boom geplant kan worden.

De Lijn staat trouwens ook bekend om zijn revolutionaire manier van reclame maken, een goed voorbeeld daarvan is deze commercial. De eerste online flyer, duurzaam, geen printkosten en wel een mooi effect.

Geef een reactie