Bloggen

Robbert en ik zijn nu een aantal maanden aan het bloggen om alvast op het internet  naamsbekendheid op te bouwen, met name voor Google. De grote vraag is nu dan ook of het ons al wat aan het opleveren is? Om daar zicht op te hebben, maken we veelvuldig gebruik van Google Analytics.

Kaartoverlay Google Analytics Witteboorden.nl

Het plaatje in deze blog toont de plaatsen waar al onze bezoekers vandaan komen. Zoals je kunt zien, komen de bezoekers nagenoeg uit heel Nederland. Dat is natuurlijk mooi om te weten, maar het zegt nog niets over aantallen. Volgens ons Analytics rapport is het aantal dagelijkse bezoekers van onze blog nog niet heel hoog, zeg maar gerust vrij laag. Wat doen we nog niet goed genoeg?

Het aantrekken van bezoekers begint nu natuurlijke met het schrijven van interessante content voor bezoekers. Ook de schrijfstijl is belangrijk, want als het niet lekker leest, komen ze niet meer terug. Het onlangs gepubliceerde artikel van Sprout, een platform voor ondernemers, over de inzet van bedrijfsblogs kan ons hier wellicht bij helpen. Persoonlijk vind ik de volgende punten uit het Sprout artikel het belangrijkst voor onze blog:

1. Rekruteer nieuwe bezoekers

We moeten nog meer online promotie maken dat ons blog van Witteboorden.nl bestaat. Witteboorden moet zich meer gaan profileren op plekken op het internet, waar potentiële bezoekers komen. We posten al geregeld op Twitter, maar het kan nog beter!

2. Beloon nieuwe bezoekers

Goodiebags zitten er voor jullie voorlopig nog niet in ;-), maar we kunnen nieuwe bezoekers wel belonen met andere zaken, bijvoorbeeld door het noemen van jullie blogs, links, etc. Kom maar op!

3. Schrijf berichten die interactie uitlokken en stimuleer reactie

Meer uitdagende berichten schrijven die interactie met jullie uitlokken!  En misschien moeten we die tip van Sprout.nl over het maken van een tutorial video hoe je commentaar op onze blog kan achterlaten toch ook maar meenemen. Zou het echt zo moeilijk zijn??

 

Het schrijven van een blog is niet zo makkelijk als het lijkt. Ik ga er vanuit dat als we straks live gaan we nog meer onderwerpen kunnen bespreken, waardoor onze blog nog interessanter wordt. Één ding is zeker bij bloggen heb je een lange adem nodig en het vergt ook veel discipline door wekelijks op vaste momenten te bloggen, zodat jullie blijven terugkeren...

 

Houdoe!

Geef een reactie