Auping nights, better days, better nature

auping-dublin-maximus

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is hot. Het gaat hier dan niet alleen om op een verantwoorde wijze producten te maken voor consumenten, maar ook hoe producenten aan het einde van hun levenscyclus op een verantwoorde wijze kunnen worden verwerkt. Wij van Witteboorden zijn nog druk aan het bedenken hoe wij die cirkel voor ons op een mooie manier rond kunnen krijgen.

Om hier een beter inzicht in te krijgen, hebben wij vorige week dan ook een bezoek gebracht aan een oer-Hollands bedrijf dat zich enorm veel bezig houdt met Cradle to Cradle, Auping bedden in Deventer. Auping denkt niet alleen bij het maken van de bedden aan een duurzaam bestaan, maar ook bij het verwerken van oude matrassen, want afval = voedsel. Samen met de Brabantse tapijtenboer Desso is Auping een voorloper op het gebied van Cradle to Cradle in Nederland.

Door het bezoek aan de stad van de Deventerkoeken hebben wij weer een hoop interessante ideeën opgedaan over hoe Witteboorden haar steentje kan bijdragen aan een duurzame maatschappij, want je kunt natuurlijk heel makkelijk je oude t-shirt gebruiken als poetsdoek, maar soms kun je er ook wat anders mee doen...

Bij dezen willen wij dan ook nogmaals Douwe Dijkstra van Auping hartelijk bedanken voor zijn tijd!

Een gedachte over “Auping nights, better days, better nature”

  • Meer interessante achtergrondinformatie over Auping is te vinden op Sprout.nl, de website die ondernemers inspireert:

    http://www.sprout.nl/164/34775/levensfasen-starten/zo-werd-auping-groot.html

    Reageren

1 artikel(en)

Geef een reactie